V podstatě bych souhlasil, ale spíš bych řekl, že angličtina je díky své rozšířenosti jednoduchá na dorozumění. Gramatika se může zdát jednoduchá jen do doby, dokud nezačnete třeba číst odbornou knihu, kde se časy hází jeden přes sebe a přesto to musí mít smysl.
Lidé si umí říct o kečup a říct odkud jsou bez problémů, ale to ještě neznamená, že umí dobře anglicky. Je rozdíl v tom, jak primitivní a jednoduchá je angličtina třeba ve hrách a co je v klasickém díle. Nebo když máte napsat 20 stránkovou esej na nějaké jiné téma než "My family" nebo "My hobbies".
Jinak ale souhlas, hodně je o slovní zásobě. Hodně se dá naučit z her nebo filmů a ještě hodně ze školy, nicméně člověk by měl především číst knihy, jinak se toho zas tolik nenaučí a pak se mu může zdát angličtina chudá.
Tak aspoň v něčem se všichni shodneme s Shoggotem.
Do proplétání jazyků se nechci plést, jelikož jsem nebyl zrovna dobrý v češtině a angličtinu se neučil, učil jsem se němčinu.
Upravil/a Diego dne 17.11.2012 13:54
Whirt napsal:
No my máme ve škole rodilého Američana a ten nám vtlouká do hlavy ať klidně hrajeme hry a koukáme se na filmy, hlavně ať je to v angličtině.
To je jasné, protože mu to usnadní práci . Ale jinak jo, pro to dostat nějakej základ je to třeba. Ono to člověka naučí takovou tu základní slovní zásobu, kterou by potřeboval například pro dorozumění skoro ve všech situacích.
Jinak pokud chce ale člověk opravdu umět, musí se prostě učit a číst. Pokud se někdy například budete chtít s nějakým anglicky mluvícím člověkem opravdu seriózně bavit o nějakých seriózních tématech, zjistíte, že možná dost věcem nerozumíte.
Taková anglická odborná literatura, kterou prostě musíte přečíst, pokud chcete vystudovat cokoli hodnotného, tak na tu se prostě přes hry ani filmy nepřipravíte, i kdyby jste je snad hráli a viděli všechny.
A rodilý Kanaďan je můj kamarád a s rodilým Welšanem chodím na pivo, oba dva to byli moji rodilí mluvčí. S Welšanem si navzájem půjčujeme hry na Xbox.
Upravil/a Shoggot dne 17.11.2012 14:17
mne sa tie vaše slohy nechce čítať o.O , ale whirt, my sme zas mali učitelku, že keď sme s ňou mali suplovanú slovinu, tak nás donútila kukať film anglicky
You can kill yourself, or die trying...
Tak jsem konečně udělal rodokmen mých postav z TES (těch postav které mám právě rozehrané)
Laguje se mi net, když tak dejte vědět, jestli obrázek není vidět, nebo je moc malý (po kliknutí je větší...)
EDIT: R jsou Redguardi, N Nordi. A pak jsou tam jejich "kombinace"
Upravil/a BadWolf dne 17.11.2012 19:16
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!
That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.