My dostali ředitelské volno, protože večer máme ples, ale stejně jsem vstala v 7 :/ Nejspíš nevydržím ani do půlnoci.
Upravil/a Tasemnice dne 25.01.2013 13:58
nagasadowcz napsal:
@Tasemnice: Přikláním se v tomto na tvou stranu, zavrhuje optimistickou vizi Doctora Who o gigantické intergalaktické knihovně v roce já-nevím-kolik-miliónů. Obávám se, že máš pravdu. Alespoň že naše generace zánik tištěné knihy nejspíš ještě nezažije. Ovšem nejvíc ze všeho se ani tak nebojím o osud tištěné knihy, ale o osud knihy jako takové (myšleno beletrii). Pokud brzo nenastane nějaká zásadnější změna v přístupu mladé generace k literatuře, pak se zdá, že lidé za pár let přestanou číst. Aspoň že tady na fóru se najde spousta čtenářů i začínajících autorů. Dáváte mi naději
Pochybuji, že by knihy zanikly kvůli nedostatku čtenářů.Je to podle mě spíše nemožné .
nagasadowcz napsal:
@Tasemnice: Přikláním se v tomto na tvou stranu, zavrhuje optimistickou vizi Doctora Who o gigantické intergalaktické knihovně v roce já-nevím-kolik-miliónů. Obávám se, že máš pravdu. Alespoň že naše generace zánik tištěné knihy nejspíš ještě nezažije. Ovšem nejvíc ze všeho se ani tak nebojím o osud tištěné knihy, ale o osud knihy jako takové (myšleno beletrii). Pokud brzo nenastane nějaká zásadnější změna v přístupu mladé generace k literatuře, pak se zdá, že lidé za pár let přestanou číst. Aspoň že tady na fóru se najde spousta čtenářů i začínajících autorů. Dáváte mi naději
Pochybuji, že by knihy zanikly kvůli nedostatku čtenářů.Je to podle mě spíše nemožné .
Ani bych neřekl. Vymýšlejí se stále nové věci, právě jako ta elektronická čtečka knih. Vezmi si třeba gramofon, dřív ho měl doma každý, ale o několik desítek let později ho nahradili dnešní CD přehrávače.
Vím že se to nedá srovnávat, protože knihy už tu jsou velice dlouhou dobu a gramofony tu byly pár desítek let, ale ve výsledku je to vlastně tatáž situace. Ale jak řekl Naga, my to asi nezažijeme.
Možná, že zažijeme. Vývoj letí takovou rychlostí, která roste geometrickou řadou ... snad ne... Ale asi se časem v tištěné formě už nebudou vydávat,.. A do tý doby stejně už oslepnu, tak je to šumák. Je to zvlaštní, já když nemám knihu v tištěné formě, čte se mi hůř. Občas si odtavec musím pročíst více krát a přastává mě i bavit pak číst. ... Jednou se dají všichni na elektroniku a až jednou lidi objeví moji malou magickou knihovnu, půjde do muzea
Mám doma spoustu knih a pozor: dokonce i svitků Takže pokud knihovnička MortuusDominus půjde do muzea, tak ta moje prohlášená jako nemožný falzifikát, vytvořený v moderní době. (protože není přece možné, aby se něco takového dochovalo, že?)
Tak mně se třeba čte stejně pohodlně i z PC nebo čtečky, jen to prostě není "ono" ryze pocitově. Kniha je kniha a šmitec. Ale na studijní materiály by se mi hodila, to je fakt.
@Ligos: Jménem 4FANu a ze své pozice Svatého Nagy Sudího požaduji foto inkriminované knihovničky!
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Náhodou, já kypím životem. Hned po tom co jsem opravil češtinu, jsem dnes opravil chemii, takže žádná čtyřka na vysvědčení - pff, a to se prej mám učit pro dobrý výsledky .
škoda, že se na vysvědčení v životě stejně nekouká, ani na známky z výučáku a maturit... ale nadruhou stranu - proč ne, úspěch vždy potěší Já si říkám, že dneska šli všichni buď volit nebo popíjet
No tak já jsem rád, že se vysvědčení nikde neukazují. To bych neměl moc dobré kariérní vyhlídky Já jsem se polepšil až na maturu a teď na výšce. Gympl, to byla... prostě jsem prolez a šmitec
@hRDLA: Ano, vím No... nic moc, no. Ale já je na to doma připravil postupným přívalem trojek, takže to nesli dobře
No nic, lidi, pro dnešek se loučím. Jdu si pustit Evil Dead 2 a spát. A vy, co se chcete trochu bát a ještě jste se nekoukli, můžete dát šanci mojí povídce VSTUP (link v podpisu).
Mimochodem, to výš, to je prachsprostá reklama.
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.